Galapremiär på Folketshus

I tisdags var det ”galapremiär” för den ”nya” biografen på Åmotfors Folketshus och några utvalda gäster bjöds på tilltugg i form av bla sushi  (tack till Delicasia) innan filmen Micke och Veronica, med David Hellenius och Izabella Scorupco i huvudrollerna.

Anne Carlsson i Åmotfors Folkethus styrelse höll ett litet tacktal till gästerna då flertalet tillhörde de som stöttat Folketshus i arbetet med att digitalisera biografen i Åmotfors.

Kommunalrådet Hans Nilsson passade på att gratta med en blomma och påpekade att satsningen i Åmotfors är ett lyft för kulturen i Eda

Kommunchef Birgitta Jansson sa i sitt tal att hon är glad för Åmotfors-borna som nu har fått en digital bio, men man ska inte glömma att det är ett lyft för hela Eda kommun, innan hon klippte bandet!

amotfors-fh-gala-7
Återigen kan det sägas att satsningen med den digitala bion på Åmotfors Folketshus gick vägen tack vare ekonomiskt stöd från Eda kommun, Statens Filminstitut, Region Värmland, samt Westra Wermlands Sparbanks kontor i Åmotfors, Charlottenberg och Koppom, men även ett stort tack till AME som ställt upp på alla möjliga och omöjliga sätt.

Så stort tack alla ni för en härlig kväll!